Stacks Image 0
Ruud Brouwer (1952)
MD, 1979 RU Utrecht. Huisarts (Maarssen) tot 1992, daarna opleiding manuele geneeskunde (SMG) en sindsdien full time werkzaam op de Polikliniek Manuele Geneeskunde te Eindhoven. Vanaf 1994 docent bij de artsenopleiding manuele geneeskunde.
Visie: De (Ortho)Manuele Geneeskunde is een belangrijk onderdeel van de Musculoskeletal Medicine en verdient als zodanig een plaats in het medisch curriculum

.
Stacks Image 1
Evert Buijs (1961)
Ik ben sinds 1995 werkzaam als anesthesioloog-pijnbestrijder (1995-2000 UMC-Utrecht, vanaf 2001 Gelre Ziekenhuis Apeldoorn) en heb als speciaal aandachtsgebied de SI gerelateerde problemen. Sinds 2007 geregistreerd OMG (SMG Eindhoven).
Voor een uitgebreider CV klik: hier
Visie: Er moet een betere integratie van de manuele geneeskunde binnen de pijngeneeskunde komen.


Stacks Image 2
Paul Cuppen (1953)
MD, artsexamen VU Amsterdam (1995), manuele geneeskunde (SMG Eindhoven, 1997). Momenteel werkzaam bij Cheiron Medisch Centrum Waalre. Vanuit de meerwaarde van multidisciplinaire samenwerking en samenwerking met “reguliere” specialisten is dit initiatief in 2009 ontstaan. Naast de klassieke manuele geneeskunde ligt mijn aandachtsgebied bij houding- en bewegingsanalyses alsmede bij echografie van het musculoskeletale systeem. Directe begeleiding van topsporters uit diverse disciplines. Educationalist sedert 1998 voor diverse opleidingen in musculoskeletal medicine.
Visie: Via de “all overview” van de methode manuele geneeskunde middels korte behandellijnen proberen cliënten onafhankelijk te maken van de zorg.

Stacks Image 3
Menno van Hogezand (1957)
MD, orthomanuele geneeskunde, manuele geneeskunde, en diverse andere opleidingen gerelateerd aan Musculoskeletal Medicine, werkzaam in particuliere praktijk te Groningen en Bellingwolde. Daarnaast verschillende functies gehad als redacteur (Tijdschrift voor Manuele Geneeskunde), bestuurslid beroepsverenigingen, docent en coördinator Artsenopleiding SMG. Tegenwoordige nevenfuncties: onderwijs ontwikkelaar en docent in de Musculoskeletal Medicine en OrthoManuele Geneeskunde, tevens directeur SWOMM.
Visie:

Stacks Image 4
Maarten Jonquière (1946)
MD, PhD (thesis1986 Erasmus Universiteit Rotterdam: De behandeling van schouder- en elleboogsaandoeningen volgens de richtlijnen van Cyriax. Een vergelijkend onderzoek in de huisartsenpraktijk). Werkzaam als: huisarts (1973-1997) tevens opleider (1979-1993), arts manuele geneeskunde (1992 SMG Eindhoven) nadien prakticerend (1992-2011) te Delft en gespecialiseerd in injectietechnieken tbv musculoskeletale problematiek. Docent orthopedische geneeskunde vanaf 1978 tot 1993. Docent manuele geneeskunde/musculoskeletal medicine sinds 1992. Voorzitter nationale beroepsvereniging manuele geneeskunde 1999-2004.
Visie: Mijn kennis, ervaring en ambitie volledig inzetten om het vak musculoskeletal medicine een vanzelfsprekende, erkende plaats te geven in het veld van diagnostiek en behandeling van klachten van of door het bewegingsapparaat.

Stacks Image 5
Wim Jorritsma










Jaap Patijn (1948)
MD, PhD, Neuroloog, Director International Academy of Manual/Musculoskeletal Medicine en werkt in the University Pain Centre te Maastricht, UPCM Dept. of Anesthesiology/Pain Management
Stacks Image 6
Jacqueline Rang (1957)
MD, PT, Verpleeghuisarts (1991), arts manuele geneeskunde (SMG en Orthomanuele Geneeskunde).
Als verpleeghuisarts gewerkt in verpleeg- en verzorgingshuizen en hospice in regio Sittard/Geleen van 1991-2004
Vanaf 2004 zelfstandig werkzaam te Munstergeleen. Sedert 2004 docent SMG ten behoeve van onderwijs aan artsen in de post-universitaire vakopleiding orthomanuele geneeskunde en nascholing voor belangstellende artsen
Visie: Het vak orthomanuele geneeskunde moet een erkend subspecialisme of aantekening krijgen op het gebied van Musculo Skeletal Medicine om daarmee de aansluiting met vakgenoten in het buitenland duidelijk te maken. Zonder of met erkenning moeten we streven naar integratie met diverse andere specialismen, die zich bezig houden met het houdings-en bewegingsapparaat en pijn.
Stacks Image 7
Tom Roeling (1963)
PhD, sinds 2000 werkzaam aan het UMC Utrecht als docent/ onderzoeker bij de afdeling Anatomie. Ik geef les in de anatomie van steun- en bewegingsstelsel aan studenten Geneeskunde, assistenten in opleiding en binnen postacademische en paramedische nascholingscursussen.
Visie: Zien is begrijpen.




Stacks Image 8
Sjef Rutte (1953)
MD, PT, osteopathie DIU (Parijs), manuele geneeskunde (SMG-Eindhoven), werkzaam in Haarlem en Bordeaux. Heeft zich gespecialiseerd in massamechanica en lateralisatie functies en integreert dat in houding-en bewegingsanalyses bij klachten van musculo-skeletale oorsprong. Werkt in de 2de lijn, in de (top)sport, maar ook bij bedrijven op de werkvloer. Educationalist sedert 1982 voor diverse opleidingen in musculo-skeletal medicine en therapy.
Visie: Nationaal als internationaal actief deelnemen aan de inhoudelijke rationalisatie, de reliability en validity van het vak musculo-skeletal medicine.
Stacks Image 9
Ed Weterings (1948)
MD, revalidatiearts, arts manuele geneeskunde (SMG-Eindhoven) afgestudeerd als huisarts nadien gespecialiseerd in revalidatie. Werkzaam in het St. Elisabeth ziekenhuis te Tilburg tot 1996 nadien in het Jeroen Bosch ziekenhuis te Den Bosch. Voert vanaf 1982 zelfstandige praktijk voor manuele geneeskunde te Waalre en actueel in het Medische Expertise Centrum Kempen te Veldhoven. Was werkzaam in het pijnteam, dagbehandeling van chronische pijn, whiplash en heeft 25 jaar ervaring met integratie van manuele geneeskunde in zowel klinische als poliklinische zorg. Docent manuele geneeskunde (SMG) sedert 1982 met specialisatie: klassieke manipulatie in relatie tot ketenbewegingen.
Visie: